TOPTAN KORUYUCU GÖZLÜK

 

Toptan Koruyucu Gözlük

TOPTAN KORUYUCU GÖZLÜK

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyanın bir çok noktasını etkisi altına almış olan KoronaVirüs (Covid-19) salgını ile bulaşıcı hastalıkların hayatımızda ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. Peki virüsler hayatımızın her alanında her zaman var mıydı? Covid-19 nedir? Virüsler nasıl bulaşır? Göz Yoluyla Virüs Bulaşır mı, Nasıl Bulaşır? Virüs koruyucu gözlük nasıl olmalıdır? Virüsten nasıl korunuruz? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tüm bu soruları beraber inceleyelim.

koruyucu gözlük fabrikası

Göz Yoluyla Virüs Bulaşır mı, Nasıl Bulaşır?

Viral enfeksiyonlar vücudumuza mukozalardan da girmektedir. Yüzümüzde en önemli mukoza alanları gözler, burun ve ağızdır. Bu nedenle bu alanların korunması önemlidir. Havada asılı olan damlacıklar yoluyla gözümüze bulaşabilir ya da ellerimizin teması sonucu bulaşma olabilir. Burada en önemli organ ellerimizdir.

Çünkü ellerimizi her an bir yerlere; asansör butonuna, merdivenlere, masanın üstüne, kapı kollarına sürebilir veya tokalaşabiliriz. Bu tip temaslardan sonra anında elimize bulaşan viral parçacıklar daha sonra elimizi ağzımıza-yüzümüze götürmek, gözlerimizi ovuşturmak gibi yollarla vücudumuza bulaşır. Virüsün havadan ağır olduğu bilinmektedir ancak rüzgar yoluyla da taşınabilmektedir. Dolayısı ile hava yolu ile taşınan virüslere karşı da gözlerimizi korumalıyız.

Virüs Koruyucu Gözlük nasıl olmalıdır?

Gözlerinize temas veya hava akım taşınımı ile bulaşan virüslere karşı kullanmamız gereken gözlüğün, göz ve hava temasını tamamen kesmesi gerekmektedir. Günlük hayatta kullandığımız güneş, optik, iş güvenlik gözlükleri ellerimizin göz e ulaşmasını yani dokunmamamızı sağlar ancak virüsten korunmak için bu yeterli değildir. Dünya sağlık örgütü (WHO), gözlerin korunması gerektiğini yazarak hava temasının engellenmesini belirtmiştir. Dolayısı ile kullanmamız gereken gözlük; tamamı ile hava temasını kesmeli, hava girişini engellemek amaçlı burunu dışarıda bırakmalıdır.

koruyucu gözlük üretimi

Virüs Korunma Yöntemleri ve Tedavi Süreçleri

2 ila 14 gün bir kuluçka süresi vardır. Vakaların büyük çoğunluğunda yüksek ateş ve daha sonra solunum problemleri ortaya çıkmaktadır, ölüme neden olduğu vakalarda da zatürreye ve onun arkasından ciddi akciğer yetersizliğine neden olarak ölüme neden olabilmektedir.

Eller bolca yıkanmalı, kişisel bakıma önem verilmelidir. Bağışıklığı kuvvetlendirici besinler tercih edilmeli, sorunlu olmadıkça sokağa çıkılmamalıdır. Sokağa çıkmanın zorunlu olduğu zamanlar mutlaka maske, virüs koruyucu gözlük, eldiven kullanılmalıdır. Kapalı ortama tekrar girildiğinde tekrar kendimizi dezenfekte etmek virüsleri yaşama alanımıza sokmamak için çok önemlidir.

Virüs Covid-19 Nedir?

Virüsler çok küçük organizmalardır. En büyük virüs, en küçük bakteriden bile küçüktür. Protein kaplı bir nükleik asitten ibarettir. Bu protein kaplı kılıf içinde DNA ya da RNA taşıyan bir çekirdekten meydana gelirler. Kendi metabolizmaları olmadığı için, kendi başlarına yaşama ya da üreme yetenekleri yoktur. Virüslerin yaşaması için canlı bir hücreye, bitki, hayvan ya da bakterilere ihtiyaçları vardır. Dolayısı ile virüsler hayatımızın her evresinde vardı.

Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinden yayınlanan başlıkta ‘’Koronavirusler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir’’ ifadesi yer almaktadır.
Coronavirüsler zarflı ve tek iplikli RNA virüsleridir, yani genetik materyalleri bir RNA ipliğinden oluşur ve her viral partikül bir protein zarfına sarılıdır. Bütün virüsler konakçılarını enfekte ederken temelde aynı yolu izler. Bir hücreyi istila eden virüs, o hücrenin bazı bileşenlerini kullanarak kendisini kopyalar, daha sonra da kopyaları diğer hücreleri enfekte eder.

Ancak RNA virüslerinin farklı bir özelliği vardır. Bu virüsler, RNA replikasyonu sürecinde, tipik olarak hücrelerin DNA kopyalarken kullandığı hata düzeltme mekanizmalarına sahip olmadıkları için replikasyon sırasında ortaya çıkan hataları düzeltemezler. Bununla birlikte, coronavirüsler RNA virüsleri içerisinde 30.000 bazla en uzun genoma sahip virüs grubudur.

Replikasyon sırasında hata düzeltme yeteneğinden mahrum olan bu patojenlerin kopyaladıkları baz miktarı arttıkça hata yapma olasılıkları da artıyor. Dolayısıyla her hata beraberinde yeni bir mutasyonu getiriyor. Bu mutasyonların bazıları da virüse yeni hücre tiplerini, hatta yeni türleri enfekte etme yeteneği gibi yeni özellikler sağlayabiliyor.

Bir coronavirüs dört yapısal proteinden oluşur: nükleokapsid, zarf, zar ve çubuksu çıkıntılar (dikenler). Bu çıkıntılara Latincede taç anlamına gelen “corona” adı verildiğinden bu virüslere coronavirus (taçlı virüs) denir. Nükleokapsid, zarf ve zar proteinleri tarafından oluşturulan küreye benzer bir yapının içinde, genetik materyali bulundurur. Dikensi çıkıntılar ise virüsün enfekte edebileceği hücreleri belirler ve hücrelerdeki almaçlara bağlanır.

Her zaman yanınızdayız

*Kaliteli ürün, çevreye zararsız üretim politikası
*Optik ve Güneş gözlüklerinde çeşitlilik ve üretim devamlılığı
*Dünya standartlarına uygun CE, ISO9001, ISO10002, ISO13485 sertifikalı ürünler
*2 yıl garanti, ücretsiz değişim
*Ülkenize kolay ithalat, ücretsiz danışmanlık hizmeti

TOPTAN VİRÜS KORUYUCU GÖZLÜK SATIN ALMAK veya  ÜRETİM SİPARİŞİ VERMEK  İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.